Kaméleon biztos növények, amiket bátran berakhatunk a terráriumba

 

Sokan kérdezitek, hogy milyen növényt tudunk berakni a terráriumba a kaméleonnak, nos, eljött az ideje, hogy összegyűjtsük nektek egy helyen.

Miért nem mindegy, hogy milyen növényt használunk a terráriumban?

Mert a kaméleonok és egyéb hüllők is bele kóstolnak a levelekbe így csak olyan növényeket szabad betenni, ami nem mérgező számára!

Ezen kívül: az eleségállatok is megrághatják a növények levelit és mivel azokat pedig megeszi a kaméleonunk, szintén bejut a szervezetébe a növény.

Fontos szempont a növényválasztásnál, hogy bírja a terráriumi környezetet, tehát a párás levegőt.

 

 

Amit még mindenképp meg kell említeni, hogy a növények földjébe szigorúan tilos bármiféle tápot, vegyszert keverni, hiszen, ezek méreganyagok amik könnyedén bejuthatnak a kaméleonunk szervezetébe akár úgy, hogy az eleségállatok fogyasztanak belőle, de előfordul az is, hogy a kaméleonunk kóstol bele nagyritkán a földbe, tehát kerülendő!

Ha egy mód van rá, olyan növényt válasszunk, ami elbírja a kaméleonunk és a terráriumba is befér. A terrárium és a terrárium teteje között minimum 10-15 cm legyen.

Akkor most következzenek a növények:

Schefflera

 

Ezt a növényt említeném elsőnek, a mi tapasztalataink szerint ez a növény az, ami a legjobban bírja a strapát, széles leveleit nagyon szereti a kaméleon, elég igénytelen növény, alig kell locsolni. Nekünk ez a személyes kedvencünk.

Ficus benjamina

 

Ez a növény is a népszerű növények közé tartozik, könnyen beszerezhető és a kaméleonok is nagyon szeretik, apró levelei vannak, ami között a kis kaméleonok is nagyon kényelemesen el tudnak bújni. Az apró leveleket könnyebben hullajtja el.

Nyíllevél

 

Sok közepesnek mondható levele van, nem olyan apró, mint a ficusé, de nem olyan terebélyes, mint a scheffleráé, de a kaméleonok imádják ezt is. A levelek egy hosszú szárból nőnek ki, a kisebb kaméleonok nagyon könnyen közlekednek rajta és el is tudnak bújni.

Agglegény pálma

 

Párhuzamosan futnak felfelé a vastagabb tövek és e sok levél található, stabil növény, nem olyan könnyen elhajlítható tehát nehezebb kaméleonok súlyát könnyedén elbírja

Szobai futóka

 

Ez is egy elég kedvelt fajta, a terráriumban úgy tudjuk körbevezetni, ahogy kedvünk, tartja, nagyon praktikus. Nem összekeverendő a kinti, utcai futó növényekkel, mert azoknak a levele mérgező, mint pl: a borostyáné.